fredag 4 januari 2013

Den tål att upprepas...

Fläskfilégrytan som går precis lika bra att göra på kycklingfilé... och som smakar lika gott fast man glömmer att riva ner Västerbottenosten i den ;-)
 

Fläskfilégryta

















Fläskfilé är en återkommande rätt hos oss och det är lätt hänt att det blir på samma gamla sätt varje gång, vilket här hemma betyder gorgonzolafylld och baconlindad. Inför helgens bjudning letade jag på nätet efter inspiration och snubblade då över detta recept. Supergott blev det och när till och med barnen tar mer kan man nog påstå att det fick betyget klart godkänt! Så håll till godo!


Fläskfilégryta 4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 st. soltorkade tomater
1 paket bacon
3 dl grädde
1 ask Crème Bonjour gräslök
1 dl vitt vin
2 msk kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven Västerbottenost
Salt
Peppar
Smör till stekning


  • Skär köttet i skivor, krydda med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i en gryta.
  • Skär/klipp baconet i små bitar och stek.
  • Stek även hackad lök och vitlök en stund, utan att det tar färg och lägg över i grytan.
  • Vispa ihop grädde, vin, fond, crème bonjour och senap i grytan och tillsätt sedan tärnade soltorkade tomater.
  • Koka upp och låt småkoka (och reducera) i 30 - 60 minuter.
  • Ta grytan från värmen och rör ned den rivna Västerbottenosten.
  • Servera med klyftpotatis, ris, pasta eller sallad.

1 kommentar:

Unknown sa...

Oh, vad gott! :)
Ha en toppen fredag!
Kram
//Lana